woensdag 18 november 2020

Vis in dragon-dille-komkommer roomsaus

Ik dacht, ik deel eens iets anders hier dan kaartjes 😄  een receptje dat ik eens ergens kreeg en dat ik omvormde naar mijn persoonlijke voorkeuren en tergelijkertijd WW-proof maakte.

Ik volg het paarse programma in WW, dat wil zeggen heel veel "zero points" etenswaren, maar ook wel een kleiner getal punten per dag te gebruiken.

Ik ben ondertussen wel al Life Time Member omdat ik mijn doel bereikt heb.  Maar de afgelopen weken niet altijd even goed bezig geweest met gezond eten (veel te veel gesnoept) en dus wat bijgekomen ten opzichte van de zomerperiode en dus wil ik er een paar kilo vanaf.

In de nieuwe app heb ik vandaag voor het volgende wekelijks doel gekozen : 
Maak steeds een foto van al je maaltijden en voer alles dagelijks in de app in.

Vandaar mijn idee om de "making of" mijn avondeten ook vast te leggen op foto en te beschrijven omdat er vaak mensen naar het recept vragen.

Ik maakte het gerecht voor 3 personen - 4 paarse punten per persoon.

Benodigdheden :

- vloeibare bakboter (ik gebruik er van de AH en dan is het een koffielepel, 1 punt, per persoon)

- 1 komkommer per persoon

- 1 tot 1 1/2 pangasiusfilet per persoon

- 125 ml Alpro soya light room per persoon (is 2 punten per persoon)

- wat maizena (1 punt per persoon) opgelost in wat water

- een visbouillonblokje

- dragon en dille kruiden (gewoon uit een potje, niet vers)

- peper en zout

Werkwijze :

Komkommers schillen en ontpitten en in schijfjes snijden. (als je ze niet onpit, krijg je een zurig smaakje als je ze opstooft).



Vis kruiden met peper en zout en in een microgolfpot een aantal minuten in de microgolf totdat hij volledig gaar is.



Vloeibare bakboter smelten en de komkommerstukjes aanstoven.


Daarna bouillonblokje over kruimelen, vocht van de vis er bij gieten en met deksel er op een tijdje laten garen.  De komkommer moet beetgaar zijn, niet te plat.


Dan de room toevoegen en kruiden naar smaak.  Er mag echt veel dragon en dille in, dat mag je goed doorsmaken.  Daarna nog wat aandikken met de maizena en als laatste de vis in grote stukken er in.

Ik serveerde hier vroeger altijd tagliatelli bij, maar omdat ik tegenwoordig opteer voor volkoren pasta, gebruikte ik de volkoren (verse) linguini van bij Albert Heijn.


Smakelijk!  Weet me te zeggen wat je er van vond als je het ook gaat maken.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten